Nieuws voor zorgverleners

Elke euro geïnvesteerd in wijkaanpak geeft vier euro opbrengst Omdat een ‘sterk wijknetwerk’ ontstaat kan de opbrengst in de toekomst nog verder groeien.

11-08-2023

Naar nieuwsbericht
Hoogopgeleide jongeren zitten het meest, blijkt uit nieuwe analyse RIVM Veel en langdurig zitten past niet in een gezond sport- en beweegpatroon.

10-08-2023

Naar nieuwsbericht
Zo help je afname van spiermassa tegen te gaan Als de verhouding tussen je spiermassa en vetmassa uit balans is, is de prognose voor allerlei ziektes – zoals kanker – slechter.

26-07-2023

Naar nieuwsbericht
Nieuwe richtlijn overgewicht en obesitas bij volwassenen en kinderen Het Partnerschap Overgewicht Nederland heeft de nieuwe richtlijn voor overgewicht en obesitas bij volwassenen en kinderen gepubliceerd.

24-07-2023

Naar nieuwsbericht
Artrose patiënten maken steeds vaker gebruik van fysiotherapie - Fysionieuws Terwijl steeds minder artrose patiënten een knie- of heupprothese krijgen, maken ze steeds meer gebruik van fysio- en oefentherapie.

16-05-2023

Naar nieuwsbericht
Zo benut je de openbare ruimte beter voor sport en bewegen - Alles over sport Hoe zorg je ervoor dat de openbare ruimte in jouw gemeente beter wordt benut voor sport en bewegen?

15-05-2023

Naar nieuwsbericht
Internationale studie bewijst effectiviteit prehabilitatie - KNGF JAMA Surgery, een toonaangevend chirurgisch tijdschrift uit de VS, heeft de resultaten van een internationale studie over prehabilitatie in een artikel gepubliceerd. Deze studie bewijst effectiviteit van prehabilitatie.

10-05-2023

Naar nieuwsbericht
Internationale studie bewijst effectiviteit prehabilitatie - MedicalFacts De resultaten van deze PREHAB-trial werden recent gepubliceerd in JAMA–surgery, één van de meest vooraanstaande chirurgische tijdschriften uit de VS.

06-05-2023

Naar nieuwsbericht
Routekaart: Positieve Gezondheid draagt bij aan passende zorg - Lifestyle4Health Institute for Positive Health (iPH) is het expertisecentrum achter het concept Positieve Gezondheid; de brede blik op gezondheid, uitgewerkt in 6 dimensies (levensdomeinen), afgebeeld in de vorm van een spinnenweb.

20-04-2023

Naar nieuwsbericht
Werkgevers profiteren ook financieel van actievere werknemers - Alles over Sport Hoe groot zijn deze financiële effecten? En hoe motiveer je werknemers om meer te bewegen op kantoor of bij thuiswerken?

05-04-2023

Naar nieuwsbericht
Eén uitkering voor gezondheid, sport en bewegen, cultuur en sociale basis - Alles Over Sport Wat zijn de belangrijkste akkoorden? En waarom is die verbinding zo belangrijk?

31-03-2023

Naar nieuwsbericht
Fitnesscentra zien meerwaarde in aanbod voor mensen met een smalle beurs - Mullier Instituut Fitnesscentra die aan de pilot van het programma Fitness Loont deelnemen, zien de meerwaarde van het organiseren van sportaanbod voor mensen met een smalle beurs. Tegelijkertijd ervaren ze knelpunten om het aanbod goed te organiseren.

28-03-2023

Naar nieuwsbericht
Kans op revisie en op revisie vanwege luxatie van totale heupprothesen hangt samen met chirurgische benadering en femurkopgrootte - NOV Het artikel Femoral head size and surgical approach affect dislocation and overall revision rates in total hip arthroplasty: up to 9-year follow-up data of 269,280 procedures in the Dutch Arthroplasty Register (LROI)

27-03-2023

Naar nieuwsbericht
Kamer stemt voor prehabilitatie - KNGF Afgelopen dinsdag heeft de Tweede Kamer ingestemd met een motie van VVD-Kamerlid Judith Tielen over prehabilitatie. Prehabilitatie is het zorgen dat patiënten zo fit mogelijk worden voor een operatie.

23-03-2023

Naar nieuwsbericht
Subsidieoproep living labs voor MOOI in Beweging geopend - ZonMw Werk je bij een gemeente of een kennisinstelling? Dan kun je vanaf vandaag een subsidieverzoek indienen voor het realiseren van een living lab voor MOOI in Beweging.

21-03-2023

Naar nieuwsbericht
ReumaNederland-NWO: vroegtijdige opsporing van artrose – innovaties voor detectie en diagnose Vroegtijdig opsporen van artrose vergroot de kans op een efficiënt en effectief (gewrichtsbesparend) behandelpad voor iedere persoon met artrose. Dat is gunstig voor de patiënt. Maar ook gunstig voor de belasting op het zorgstelsel.

12-03-2023

Naar nieuwsbericht
Stoppen-met-roken training (met beloning) voor op het werk - ZonMw Zijn medewerkers die roken goed geholpen met een stoppen-met-roken training met financiële beloning? En hoe zorg je ervoor dat Nederlandse bedrijven bekend raken met deze training en dat zij hun medewerkers enthousiasmeren om deel te nemen?

08-03-2023

Naar nieuwsbericht
Kennissynthese Gezonde leefomgeving in kwetsbare wijken - ZonMw Welke kennis is er over de wisselwerking tussen gezondheid en fysieke omgeving? En welke vragen liggen er nog, specifiek over de leefomgeving in kwetsbare wijken? Deze kennissynthese geeft inzicht!

07-03-2023

Naar nieuwsbericht
Archief
Sluit de enquête