Kenmerken Beweeghuis

Binnen het Beweeghuis staat de patiënt op de eerste plek. Met deze kenmerken maken we voor u het verschil:
 • Wij beseffen dat iedere patiënt uniek is. Wij bespreken de verschillende behandelmogelijkheden en kijken samen met u welke behandeling het beste past bij u, uw leefsituatie en uw beweegdoelen. Wij kijken verder dan alleen de behandeling van uw beweegklachten; wij helpen u op weg naar een leven lang actief bewegen en het voorkomen van toekomstige klachten.

 • Herkent u dat u vaak “van het kastje naar de muur” wordt gestuurd? Precies deze situatie voorkomen wij binnen het Beweeghuis. Huisartsen, fysiotherapeuten, beweegcoaches en medisch specialisten hebben duidelijke afspraken gemaakt over hoe zij samenwerken en elkaar informeren. Zo kunt erop rekenen dat u zonder omzwervingen terecht komt bij de juiste zorgverlener voor de juiste beweegzorg en -begeleiding.

 • Beweeghuis

  Voor een aanvullende beoordeling van uw beweegklachten kan uw huisarts u doorverwijzen naar een medisch specialist van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+, die werkzaam is op de Beweeghuis Stadspoli. U kunt altijd snel terecht op een van de themapoli’s: voet/enkel, elleboog/pols/hand, schouder, knie, rug, heup/algemeen, reumatologie en pijnbestrijding. Zo bent u ervan verzekerd dat u meteen terecht komt bij een medisch specialist die gespecialiseerd is in de diagnose en behandeling van úw beweegklachten.

 • Fysio

  Binnen het Beweeghuis zijn het Rug- en Knie-netwerk actief. Fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij deze netwerken hebben zich gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van respectievelijk rug- en knieklachten en werken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.  Als u kiest voor een van de aangesloten fysiotherapeuten profiteert u dus van de best mogelijke fysiotherapeutische zorg. Een overzicht van de aangesloten fysiotherapeuten bij u in de buurt vindt u hier: Knie- en Rug-netwerk.

 • Beweegcoach

  Zorgverleners binnen het Beweeghuis hebben oog voor uw kwaliteit van leven op de lange termijn. Wij kijken niet alleen naar mogelijkheden om uw beweegklachten te verhelpen, maar ondersteunen u ook graag op weg naar een leven lang actief bewegen en met het voorkomen van toekomstige klachten. Wilt u graag (weer) aan de slag met actief bewegen?  Met een bewegingsvorm of sport die bij u past en rekening houdt met uw beperkingen? Dan staat een beweegcoach van Maastricht Sport voor u klaar. Wilt u meer weten over Maastricht Sport? Klik dan hier!

 • Binnen de Beweeghuis Academie doen wij onderzoek naar effectieve beweegzorg en -begeleiding. Hoe komen we het snelst tot de juiste diagnose? Welke behandeling werkt bij wie het beste? Hoe zorgen we ervoor dat patiënten zo snel mogelijk hun dagelijks leven kunnen hervatten? Resultaten delen we met alle betrokken zorgverleners en vertalen we naar concrete veranderingen in de praktijk. Zo zorgt de Beweeghuis Academie ervoor dat u altijd beweegzorg en -begeleiding ontvangt volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

Meer informatie

Bij wie kunt u als eerste terecht met uw beweegklachten? Welke zorgverleners kunt u nog meer tegenkomen en wat doen ze precies? Dat hebben wij hier voor u op een rijtje gezet. Wilt u de gezichten zien van de initiatiefnemers van het Beweeghuis? Neem dan een kijkje op onze team pagina.

Kenmerken
Sluit de enquête