Stressfractuur

Stressfracturen zijn kleine haarscheurtjes in het bot van de voet. Een stressfractuur ontstaat door overbelasting van het bot. Dit komt meestal voor bij mensen die veel wandelen of sporters die veel springen. Een stressfractuur is nog geen echte breuk.  

    • Pijn in de voet bij staan en lopen
    • Pijn kan plotseling en hevig ontstaan
    • Zwelling en roodheid in de voet
  • Een stressfractuur kan de huisarts vaststellen door te luisteren naar uw verhaal en lichamelijk onderzoek. Soms is een extra onderzoek, in de vorm van een röntgenfoto nodig,

  • Rust is over het algemeen het beste bij een stressfractuur. Blijf wel bewegen, maar doe geen bewegingen die pijn doen. Krijgt u toch meer last van uw voet of komt u er zelf niet uit? Dan kunt u altijd naar uw huisarts.

  • Binnen het Beweeghuis werken huisartsen, fysiotherapeuten en medisch specialisten samen om u te helpen met uw voetklachten. Meer informatie over het zorgpad die u kunt volgen vindt u hier.

    Huisarts

    U kunt met voetklachten altijd naar uw huisarts. Hij/zij luistert naar uw verhaal en voert een lichamelijk onderzoek uit. De huisarts geeft u advies en als het nodig is een recept voor pijnstillende medicijnen of zalf. U kunt ook een verwijzing krijgen voor de fysiotherapeut, de podoloog of de medisch spscialist op de Stadspoli. 

    Fysiotherapeut

    De fysiotherapeut luistert naar uw verhaal en voert een lichamelijk onderzoek uit. Het hangt af hoe erg de klachten zijn of u eerst naar een arts moet. Start u meteen met fysiotherapie? Dan bepaalt de fysiotherapeut samen met u het programma. U geeft aan welke activiteiten belangrijk voor u zijn. De fysiotherapeut stemt daar de behandeling op af. U kunt altijd naar een fysiotherapeut.

    Medisch specialist

    De orthopeed bespreekt de klachten en bekijkt hoe deze invloed hebben op uw leven. Ook bespreekt hij/zij met u welke behandelingen u al heeft gehad en of deze hebben geholpen. De arts kan niet-operatieve behandelingen geven. Hierbij kunt u blijven doen wat voor u belangrijk is. Dit kan bestaan uit sport- en werkadvies, een spalk of gips.

    De medisch specialist denkt pas na over een operatie als de behandeling niet genoeg helpt. Wanneer de voordelen groter zijn dan de risico's krijgt u een operatie. U kunt alleen naar een orthopeed met een verwijzing van uw huisarts.

Sluit de enquête