Beweeghuis patiënten enthousiast over Beweeg Bewust programma

Zorgverleners binnen het Beweeghuis hebben oog voor de kwaliteit van leven van de patiënt op de lange termijn. Zorgverleners binnen ons netwerk kijken verder dan de behandeling van beweegklachten en helpen patiënten graag op weg naar een leven lang actief bewegen.

Het Beweeg Bewust programma

Patiënten binnen het Beweeghuis wordt de mogelijkheid geboden om samen met een beweegcoach van Maastricht Sport actief aan de slag te gaan in het Beweeg Bewust programma. Aan de hand van een intake wordt de conditie, kracht, lenigheid en balans van de patiënt vastgesteld. Op basis van deze resultaten en de beweegbehoefte kiest de patiënt vervolgens voor een vorm van beweging die bij hem / haar past. Na 12 weken bewegen en wekelijkse coaching worden de testen herhaald en wordt er in onderling overleg eventueel bijgestuurd. Ook na deze test, heeft de patiënt regelmatig contact met de beweegcoach.

Beweegcoach Doy Sieben van Maastricht Sport en orthopeed Mark van den Boogaart van het Maastricht UMC+ vertellen in onderstaand filmpje meer over Beweeg Bewust.

Beweegprogramma maakt het verschil

Dat deelnemers enthousiast zijn over het Beweeg Bewust programma blijkt uit het verhaal van Farah. Farah is binnen het Beweeghuis doorverwezen naar het Beweeg Bewust programma: "Ik ben nu lichamelijk en mentaal sterker dan ik ooit voor mogelijk hield".

Lees hier het verhaal van Farah

Deelname aan het Beweeg Bewust programma

Enkel medisch specialisten van het Maastricht UMC+ en fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij een van de Beweeghuis Netwerken kunnen patiënten doorverwijzen naar Maastricht Sport. Zij bekijken samen met de patiënt of deelname aan het Beweeg Bewust programma de juiste keuze is.

Meer over Beweeg Bewust

Sluit de enquête